خانواده های با فرزند بیشتر بانشاط تر هستند و عشق ورزی و سهولت در برقراری ارتباط با افراد هم سن در جامعه و مدرسه از اصلی ترین ویژگی های خانواده های دارای بیش از یک فرزند است.
طبق بیانات مقام معظم رهبری مسئله جمعیت که به جد هم مورد بحث و اختلاف نظر در جامعه است ، مسئله بسیار مهمی است. بلا شک ، کشور باید برود به سمت افزایش جمعیت، البته به نحو معقول و معتدل. تردیدی نیست که دین مبین اسلام به عنوان برترین دین آسمانی در معارف الهی خود به اهمیت خانواده و فرزندآوری عنایت ویژه ای کرده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ کارشناس واحد بهداشت خانواده مرکز بهداشت کهگیلویه در این زمینه تصریح کرد: هنگامی که زن و مردی تصمیم جدی به داشتن چند فرزند دارند می بایست اهداف زندگی خود را دقیق مشخص و سپس بر اساس بررسی و صلاح زندگی خودشان دست به اولویت بندی بزنند.
لاله طیبی ادامه داد:داشتن فرزند خیلی مهم است خصوصا که باید این اتفاق در زمان مناسب بیفتد اما نه اینکه این هدف باعث شود به اهداف مهم دیگر رسیدگی نشود لذا قطعا یك برنامه ریزی مناسب، به زندگی زوجین جهت می دهد.
طیبی افزود: همچنین واقع بینانه بودن این برنامه ریزی خیلی مهم است، چرا که زوجین باید ببیند آمادگی و حتی مهارت کافی برای تربیت همزمان دو یا سه کودک را دارند یا نه، لذا قطعا خانواده های کم جمعیت امروزی فضای مناسبی برای آموزش این دست مهارتها به دختران را ندارد اما حداقل زوجینی که قصدشان داشتن چند فرزند است ابتدا باید آمادگی لازم جهت پذیرش نقش والدینی را کسب کنند و سپس برای فرزند آوری اقدام کنند .
وی با تاکید بر این نکته که رسیدن به این هدف جز از طریق یک برنامه ریزی خوداگاهانه و تلاش جدی میسر نمی باشد، افزود: خانواده های با فرزند بیشتر بانشاط تر هستند و عشق ورزی و سهولت در برقراری ارتباط با افراد هم سن در جامعه و مدرسه از اصلی ترین ویزگی های خانواده های دارای بیش از یک فرزند است.
معایب تک فرزندی
کارشناس واحد بهداشت خانواده مرکز بهداشت کهگیلویه گرایش به انزوا، افسردگی ، ضعف در برقراری ارتباط با همسالان ، توجه بیش از حد به بازی های رایانه ای و انفرادی ، وابستگی شدید والدین به تک فرزند – توجه بیش از حد به خواسته های فرزند و فرزندسالاری و کاهش انسجام خانواده را از اصلی ترین معایب موجود در خانواده های دارای یک فرزند برشمرد. /9
خبر:آرمان شفایی